Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_pr53fi7it2lrsokppg469uj112, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Gayrimenkul Yatırımı mı Karlı Dolar mı? » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Gayrimenkul Yatırımı mı Karlı Dolar mı?

Birikimlerine dolar ve gayrimenkul yatırımı arasında yatırım yapmakta kararsız kalan kişilerin sormuş olduğu gayrimenkul yatırımı mı dolar mı? Sorusuna, farklı noktalardan bakarak cevap vermeye çalıştık.

Gayrimenkul Yatırımı mı Karlı Dolar mı?

Dolar ve Gayrimenkul Arasındaki Risk Farkları

Dolar yatırımı yatırımcısına en fazla kar ettirdiği dönemler, ülkede devalüasyon gibi uç noktada krizlerin yaşandığı dönemlerdir. Ancak böylesine devasa krizler, gelişmekte olan ülkelerde sıklıkla yaşanan bir durum değildir.

Bu nedenle böyle bir durumu ısrarla bekleyerek kar etme düşüncesine kapılmak, gayrimenkul yatırımı yapıp kar beklentisine girmeye göre biraz daha hayali bir beklenti olacaktır.

Bunun yanı sıra doların aniden düşüş yaşaması ve bu düşüşün uzun süreli devam etmesi, yatırımınızı nakde çevirme ihtiyacı duyduğunuz bir dönemde zarar etmenize neden olacaktır. Gayrimenkul yatırımlarına genel olarak baktığımızda ise, sürekli artarak devam eden önemli bir yükselişin içinde olduğunu rahat bir şekilde görebiliriz. Ki zaten kriz dönemlerinde dahi doların yükselmiş olması, doğrudan gayrimenkul fiyatlarını da yükseltmektedir.

Gayrimenkul fiyatlarında yüksek oranlı ani düşüşler olmayacağı için, nakit ihtiyacı duyulması nedeniyle kısa sürede zarar etmeden nakden çevirme imkanı da bulunmaktadır.

Dolar İçin Birkaç Husus Gayrimenkul İçin Bir Çok Kriter Bulunur

Dolar alıp kar etmek için, yukarıda sayılan devalüasyonun yanı sıra siyasi krizleri ve farklı nedenlerle doların yerel para birimine göre artış sağlaması beklenir. Ancak bu artış genellikle kar getirisi olsa da, gayrimenkuldeki gibi yüksek getirisinin olması fazla söz konusu değildir.

Gayrimenkulde ise siyasi krizlerin yanı sıra ekonomik rahatlığın olması da, gayrimenkul fiyatlarının artması için başka bir sebeptir. Aslında doğru adımlar atıldığında gayrimenkul ticareti ekonomik krizlerin yanı sıra ekonomik gelişmeler yaşandığı dönemlerde, kar sağlayabilecek bir yatırımdır.

Doğru Adımlarla Gayrimenkul Getirisi Daha Yüksektir

Topraktan ya da inşaatın belirli bir bölümünün tamamlandıktan sonra yatırım yapılması gibi adımların yanı sıra, doğru lokasyonun seçilmesi ve sosyal çevre faktörleri gibi kriterlerin değerlendirilmesi durumunda, gayrimenkul yatırımı dolar yatırımına göre daha güvenli ve fazla getiri sağlayacak yatırımlar arasında yer almaktadır.