Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_fustc8omffdfbek87b46vtnkd6, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli'de Emlak Ofisi Açmak İçin Yapılması Gerekenler » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli'de Emlak Ofisi Açmak İçin Yapılması Gerekenler

Denizli'de emlak ofisi açmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler vermiş olsak da, sektöre ait farklı girişimlerin çeşitli nedenlerle başarısız olduğunda söylemek gerekir.

Denizli'de hızla artan gayrimenkul sayısı, emlakçılık üzerine kariyer yapmak isteyenlerin de dikkatini çekmektedir.

Denizli'de Emlak Ofisi Açmak için Yapılması Gerekenler

Emlak ofisi açmak için öncelikle ihtiyacınız olan şeylerin başında, milli eğitim bakanlığı onaylı emlakçılık belgesinin alınması gerekmektedir. Bundan birkaç yıl öncesinde sadece ofis açmak için gerekli prosedürleri yerine getirmek yeterli olurken, artık emlak ofisi açmak ve emlakçılık yapmak için, bu konuda eğitim almanız ve alacağınız eğitimle birlikte emlakçılık sertifikası sahibi olmanız gerekmektedir.

Emlakçılık belgesi alındıktan sonra, belediye ve vergi dairesi ile ilgili prosedürleri de yaparak, ofisin açılacağı ilçenin emlakçılar odası ve ticaret odasına kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Denizli'de Emlak Ofisi Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Maliyet konusunda oldukça değişken fiyatların, karşınıza çıkmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ofisin açılacağı bölgenin kira değerleri, ofisin büyüklüğü ve içinin lüks olup olmadığı veya sizin sonradan yapacağınız dekorasyon çalışmaları gibi farklı birçok etkenin bulunmaktadır.

Önceden kullandığınız ofis mobilyaları yoksa, bunlarda ekstra bir maliyet anlamına gelecektir. Emlakçılık yaparken her şeyden önce, mutlaka bir araç temin edilmesi gerekmektedir. Aracınız varsa araç maliyetinizin olmaması size ayrı bir avantaj sunacaktır.

Yeni araç almadan ya da kiralamadan kendi aracınızla işlerinizi yürütecek seniz, emlak ofisi açmanın maliyeti minimum 10 ile 15000 arasında değişmektedir. Araç almanız gerekiyorsa, ortalama ihtiyaçlarınızı karşılayacak ikinci el 1 araç için de, 15.000 TL civarında bir maliyete ihtiyacınız olacaktır.

Alacağınız araç ve muhasebe harcamaları, çalıştırılacak eleman olunuyorsa maaş ve sosyal güvenlik primleri gibi farklı masraflarında olacağını unutmayın. Özet de tek başına çalışacak kişiler için Denizli’de emlak ofisi açmanın ortalama ikinci el bir araç dahil maliyeti, 30.000 TL civarındadır.

Gayrimenkul alım satımı için satıcı ile alıcıyı buluşturmak suretiyle, belirli bir maliyetlerle işlemi yapmanız söz konusu olabilmektedir. Görüldüğü gibi maliyet konusu, farklı birçok etkene göre değişiklik göstermektedir.