Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_ai8f3dsm3623ccrnlv7il74dn5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
12 Milyon Konut Dijital Ortama Taşındı » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
12 Milyon Konut Dijital Ortama Taşındı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmayla, 12 milyondan fazla konutu dijital ortama taşımış oldu. Konutların gökyüzünden çekilen görsellerini dijital ortama aktaran bakanlık, tüm il merkezlerinin dijital ortama 3 boyutlu olarak aktarılmasını sağlayan projeyi bitirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlanan projenin temel amacı ise, herhangi bir afet yaşanması durumunda daha kapsamlı müdahale edebilmek ve afetler için daha önceden önlem alabilmektir. Aynı zamanda imar barışı dışında kalan yeni yapıların tespitinin kolaylıkla sağlanması da, bu projenin amaçları arasında yer alıyor.

Toplam 12 Milyon Konut Aktarıldı

Gayrimenkul sektöründeki gelişmelerinde yakından takip edilmesinin amaçlandığı proje kapsamında, toplam 12 milyon konutun dijital ortama aktarıldığı açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama da, dijital ortama aktarılan konutların toplam 40 bin km2 alanı kapsadığı bildirildi.

Yapılan projeye göre şehir merkezlerinin dijital ikizini 3 boyutlu olarak oluşturan bakanlık, bu anlamda da dünyada bir ilk gerçekleştirilirken afetlerden önce alınabilecek önlemler daha geniş zeminde yapılacak. Kaçak yapılarla mücadele için de son derece öneme sahip olan proje, benzer bir projeyi hayata geçirmeye çalışan Hollanda, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerden çok daha önce tamamlanmış oldu.

Bu proje sayesinde, kat aralıkları dikkate alınarak şehirlerdeki bina sayılarını net olarak belirlemek mümkün hale geldi. Ayrıca binaların ortalama değerlerde kotları, hacimleri ve yükseklikleri de rahatça belirlenip kayıt altına alınabilecek.

Yeşil Alan Eksikliği Tespit Edilecek

Projenin sunduğu en önemli avantajlardan biri, şehir merkezlerindeki yeşil alan eksikliğinin ve tahribatının da daha net bir şekilde belirlenmesine olanak vermesi olacak. Yeni şehircilik planlamasının trafik yoğunluğu gibi farklı birçok değerlenmeye göre yapılmasına imkân veren projenin şehircilik adına sunacağı katkı, ciddi anlamda önem taşıyor.

Lansman Bu Ay İçerisinde Yapılacak

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklama da, proje lansmanının Aralık 2019 tarihinde yapılacağı bildirildi. Proje içeriğinin her 3 yıl içerisinde güncellenmesi planlanırken, alt yapı çalışmalarında kullanılacak yazılımların milli ve yerli olması yönünde çalışmalar yapılacak.

Denizli’de emlak ve gayrimenkul bilgilerinin yanı sıra sektöre ait güncel haberleri de web sitemizde bulabilirsiniz.