Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_rvp9ofthcvhq47jgr25m8aebt1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ’DE YETKİ BELGELİ EMLAK OFİSLERİ » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ’DE YETKİ BELGELİ EMLAK OFİSLERİ

Artık emlak sektörüne sil baştan yeni kurallar geliyor. Yeni atılan bu adımın Denizli emlak sektörüne getireceği yenilikler, avantajlar ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Yeni getirilen düzenlemenin en can alıcı noktalarını kısaca anlatmaya çalışalım.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Yönetmelikle alınması zorunlu hale getirilen yetki belgesi piyasadaki haksız rekabeti önleme ve yine kayıt dışı işleyişin önüne geçme adına oldukça faydalı bir çalışma diyebiliriz.

Bu belge 5 yıl süreyle geçerlidir ve 5 Aralık 2019 geçiş süresinin sona ermesi için belirlenen tarih olmuştur.

Belge Alabilme Koşulları

Bu belgeyi alabilmenin koşulu aşağıda belirtilen şartları eksiksiz taşıyor olmak. Bu şartları ele alacak olursak ;

  • Öncelikle ofis olarak kullanılan işyerinin bağımsız faaliyet göstermeye uygun bir mekan olması  
  • Net alanının en az 30 metrekare olması
  • Bu net alan içerisinde idari bölüm, arşiv ve kayıt kabul bölümlerinin bulunması
  • Hizmetleri sunmada sıkıntı yaşatmayacak teknik donanıma sahip olması ( internet erişimi, telefon, bilgisayar, yazıcı vb)
  • İşletmede birden fazla çalışan varsa her kişi için ofis büyüklüğünün %20 oranında artacak şekilde olması
  • İşletme sahibinin en az 18 yaşında olması
  • Daha önce  iflas etmemiş olması (iflas etmiş olsa bile ticari itibarını yeniden yakalamış olması, konkordato ilan etmemiş olması )
  • En az lise mezunu olması
  • Belirlenen suçlardan ceza almamış olması
  • Sorumlu emlak danışmanı belgesini almış olması ( seviye 5)

Bu şartları taşımayan yani yetki  belgesini almayanlar artık emlak sektöründe yer alamayacaklar.

Peki yetki belgesi olmadan çalışanların durumu ne olur diye sorarsanız 5 Aralık 2019 tarihine kadar hala yetki belgesi almamış işletme sahiplerini çok ciddi ve ağır yaptırımlar bekliyor. 

Bu belgeyi almak gerekli şartlar sağlandıktan sonra son derece kolay. Başvurudan itibaren 7 iş günü içinde gelen heyet iş yerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadığını inceliyor ve uygun görülen işletmelere sadece 10 gün içerisinde yetki belgeleri veriliyor.

Bu belgeyi alarak kayıt altına giren her emlak ofisi gönül rahatlığıyla çalışmalarına devam edebilir.

Bu belge sayesinde merdiven altı, rastgele bir işletme olmaktan çıkıp sektörde ben de varım diyen kendine ve çalışma şartlarına güvenen bir ofis olma yolunda ilk ve en önemli adımı atmış oluyorsunuz.

Denizli’de emlak yetki belgesi olan ofisler arasında Remax Revizyon olarak iddialı ve beklentilerinizi karşılama potansiyeline sahip bir numaralı işletme olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hepinizi işletmemize bekliyoruz.