Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_alpepfhq3ipefq2kohucmqb8e4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Yabancıya Konut Satışında Artışın Denizli’ye Etkisi » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Yabancıya Konut Satışında Artışın Denizli’ye Etkisi

Yakın bir zamanda ülke ekonomisini kalkındırmak ve vatana giren döviz miktarını arttırmak için değiştirilen bazı emlak sektörünü ilgilendiren yasaların sonuçları kendini belli ediyor. Yabancıya mülk edinme yasasındaki bir milyon dolar limitinin 250 bin dolara düşürülmesi meyvelerini çoktan vermeye başladı. Geçen ayın yeni açıklanan eylül verilerine göre eylül ayında yabancılara konut satışında geçen senenin eylül ayına oranla yüzde 151 artış var. Bu oranın değiştirdiğimiz yasaların geniş kitlelere ulaşması ile gelecek sene daha da artacağı düşünülüyor.

Bildiğiniz üzere yabancı uyruklulara konut satmak hem satıcılara, emlakçılara, hem de devlete ve alıcıya yarar sağlayan bir durum. Kur farkından dolayı Türkiye fiyatlarını ucuz bulan yabancılar ile anlaşılması hem kolay hem de emlakçılar için çok karlı. Bu durum yabancılar ile gayrimenkul alışverişinin yüksek kazançlı bir kapı olmasını sağlıyor. Ülkemize giren döviz ise Türk Lirası’nın değerini arttırıyor. Böylece devletimiz ve ülkemizin imkanları da artmış bulunuyor.

Denizli’de Konuta Yabancı İlgisi

Geçen 2017 yılında ülkemizde yabancılara on binlerce konut satılmıştı. Yıl sonunda satış miktarları açıklandığındaysa Denizli ilinin listenin yukarı kısımlarında olduğunu görmüştük. Denizlili emlak uzmanları bu durumu Denizli’nin sanayi, tarım ve turizm kapasitesine ve potansiyeline bağlamıştı. En çok satış yapan 10 ilin isminin açıklanması ile de Denizlili emlak uzmanlarının sözleri kanıtlanmış oldu.

Komşumuz Antalya listeye üçüncü sıradan 113 bin metrekare ile girmişti. Altıncı sırayı ise diğer bir komşumuz Muğla 60 bin metrekare ile kazanmıştı. Kuzey doğuya doğru diğer komşumuz Afyonkarahisar ise 58 bin metrekare ile 8. olmuştu. Kısa Denizli’nin dört bir tarafındaki illerin 2017 listesinde ilk ona girmesi bulunduğumuz bölgenin yabancıların gözünde ne kadar değerli olduğunu gösterdi.

Yine aynı emlak uzmanları ise 2018 yılındaki emlak artış oranımıza göre önümüzdeki yıllarda yabancılara en çok emlak satan iller arasında olma şansımızın çok yüksek olduğunu söylüyor. Tarihsel dokusu, gelişen sanayisi ve birçok turizm alanı ile Denizli tarih boyunca her zaman birçoklarının ilgisini haklı olarak çektiği gibi günümüzde de çekmeye devam ediyor.