Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_pujf3njfk06hgig1dc7snf1op7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Gayrimenkul Danışmanlarının Aldığı Eğitimler » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Gayrimenkul Danışmanlarının Aldığı Eğitimler

Gayrimenkul danışmanlığı teknik olarak herhangi bir diploma veya yüksek öğrenim gerektirmez. Bu mesleği yapabilmek ve başarılı olmak için gerekli olan şeyler disiplin, azim ve çalışkanlıktır. Ne kadar mesleğe girmek için gerekenler başarılı bir insanın erdemlerine sahip olmak olsa da yine de bu zor dünyaya adım atılmadan önce alınması gereken bazı zorunlu eğitimler vardır. Profesyonel ekipler tarafından gayrimenkul danışmanlığı maceranızda sizlere yardımcı olması için verilen bu kapsamlı eğitimler zorunludur. Bitirdiğiniz takdirde ise duvarınıza gururla asabileceğiniz bir sertifika kazandırır.

Gayrimenkul Danışmanlığında Alınan Temel Eğitimler

Eğitimlerinize emlak, emlakçılık ve gayrimenkuller ile ilgili genel kavramları öğrenerek başlarsınız. Bu dersler çok önemli olup, eğitiminizin zeminini oluşturacaktır. Bundan sonra uzun yıllar sürecek gayrimenkul danışmanlığı hayatınızda ki öğreneceğiniz her bilgi bu derslerde öğrendiğiniz bilgilerin üstüne tuğla tuğla örülecektir.

Temel kavramlar üzerine eğitim alındıktan sonra sektörünüzün uzmanları tarafından sizlere gayrimenkul danışmanlığının ekonomik ve hukuki olarak ne anlama geldiği anlatılacak. Yani tam olarak müşterilerimize verilecek hizmetlerin ne olduğu, görevlerimizin ne olacağı gibi bilgiler verilecek. Kafamızdaki gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili olan bütün soruların cevaplarını bu eğitimimizde alacağız.

Görevlerimizin neler olduğunu öğrenince de görevlerimizi gerçekleştirmek için bilmemiz gereken teknik detayları öğreneceğiz. Bu teknik detaylar genellikle gayrimenkul sektörünün bürokratik ve devlet ile ilgili kısımlarını içerecek. Anlatılacak konuların genel başlıklarıysa kadastro ile ilgili işlemler ve kavramlar, tapu dairesinde gerçekleştirilecek işlemler ve kavramlar, harita ve imar uygulamaları, resmi yazı ile gerçekleşen tapu işlemlerine örnekler, kentleşme ve imar hukuku, mesleki mevzuat ve uygulamalardır. Mesleğinize başladığınızda işlerinizin sorunsuzca işlemesini istiyorsanız bu dönemki eğitimleriniz işinize çok yarayacaktır.

Teknik detayları da aradan çıkarınca geriye en çok sevilen ve hayatın her alanında kullanılan eğitimlerimiz kalıyor. Bu eğitimler müşterilerinizle ikili ilişkilerinizi belirleyecek dolayısıyla sektörde ne kadar başarılı olacağınıza karar verecek. Öğreneceğiniz konular ise halkla ilişkiler, iletişim becerileri, ikna kabiliyeti ve satış eğitimi olacak. Her gayrimenkul danışmanının zamanla kendine has satış stilleri ve teknikleri geliştirir. O stil ve tekniklerin temeli ise mesleğinizin başında alacağınız bu eğitimlerde atılır.