Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_18ettn6hee8j5arvsns9v5jqv5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ AKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ BİTMEK ÜZERE » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ AKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ BİTMEK ÜZERE

Sadece 4 yıl önce kurulan Pamukkale Belediyesi’nin başarılı projelerinin en son örneği olan Aktepe Kültür Merkezi söz verildiği gibi bitmek üzere. Denizli’nin en modern yapılarından biri olmaya aday olan Aktepe Kültür Merkezi bir slogandan ilham alınarak vizyon edilmiş bir yapı. “Pamukkale’de yaşamak bir ayrıcalıktır.”

Aktepe Kültür Merkezi son dört yıldır birçok mahallenin sorunlarına çözüm getiren çiçeği burnunda Pamukkale Belediyesi’nin bölgenin bilinen bazı sorunlarına topluca çözüm getirmek için hayata geçirdiği bir proje. Bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesine yardımcı olacak yapı, ülkemizin karakteristiğinin aksine inanılmaz bir iş disiplini ile yapılarak, söz verilen zaman aralığında bitirilecek gibi duruyor.

17 Milyon Liralık Bir Yapı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in günü birlik, geçici işlerle değil kalıcı eserlerle, sadece bugünü değil, yarını düşünerek sözlerinden yola çıkılarak yapıldığını söylediği Kültür Merkezi tamı tamına 17 milyon liralık bir yatırım. Bu devasa kompleksin içinde ise düğün salonu, taziye evi, nikah salonu, sanat galerisi, etüt merkezi, çok amaçlı salon, otopark, fatura ödeme merkezi, mescit gibi yapılar mevcut olacak. 2018 yılının sonunda bitirilmesi planlanan inşaatın, 26 Ekim itibari ile kaba inşaatının %80’inin bittiği belirtiliyor. Aktepe Kültür Merkezi’nin bu hızla ilerlenirse söz verildiği tarihten çokta uzak olmayan bir dönemde açılışının yapılması bekleniyor.

Bölgenin en ileri görüşlü yapımlarından biri olan proje toplamda 10 bin 500 metrekare üzerine yapılacak. Bu 10500 m2’den sadece 2 bin 500 metrekaresi bina olacak, geri kalan bölge yeşil alan olarak kullanılacak. Halkın birçok problemine cevap vermesi için yapılan projenin geri kalan planlaması ise şu şekilde. Sosyal market 600 m2, spor salonu 300 m2, 2 adet çok amaçlı salon 150’şer m2, mekanik oda 220 m2, taziye evi 135 m2, 30 m2’lik bir mescit yine 30 m2’lik bir fatura ödeme merkezi, 110 m2 etüt merkezi, 500 kişilik düğün salonu 800 m2, 1250 m2 sanat galerisi, 770 m2 arşiv ve 50’şer m2’lik de 5 adet dükkân.