Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_9fsm7h2itfl2mo52cu4ln4e3g5, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Denizli’de Emlak Müşterilerine Başarılı Sunum » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Denizli’de Emlak Müşterilerine Başarılı Sunum

Bir emlak danışmanı, portföyünde bulunan bütün gayrimenkullere hakim olmalıdır. Denizli’de emlak müşterilerine başarılı sunum yapmanın en önemli prensibi olan bu durum, bütün illerdeki sunumlarda geçerlidir. Böylece karşı tarafa bilgiler eksiksiz ve etkili bir şekilde aktarılır. Teknik olarak fazla bilgi sahibi olmasanız bile elinizdeki bilgileri iyi bir iletişim kanalı kullanarak aktarmanız gerekir. Etkili sunumlar, alıcıyı harekete geçirir ve gayrimenkulün olumlu özelliklerini görmelerini sağlar. Hem de sizin başarılı bir emlak danışmanı olarak başarınıza başarı eklenir.

Bir Pazarlama Tekniği Olarak Sunum

Denizli’de emlak pazarlama tekniklerinden en çok kullanılanlardan birisi de sunumdur. Bu pazarlama tekniği, aslında müşteri ile ilk bir araya gelişte başlar. Yani sürecin en başından. Telefon ile yapılan görüşmeler için de geçerlidir. Sunum kimi zaman ofiste, kimi zaman da gayrimenkuldeyken gerçekleşebilir. Emlak danışmanı olarak sizin hazır olmanız ve her zaman gayrimenkulün özelliklerine vakıf olmanız önemlidir. Sunumun başarıya ulaşması için takip edilmesi gereken bazı adımlar da vardır.

Yüzyüze Sunum

Öncelikle emlak danışmanı olarak karşı tarafa güven vermelisiniz. Kendinizden emin ifadeniz, işinizi başarıyla yaptığınız algısı yaratır. Etkili bir sunum ise karşı tarafa güven vermekle kalmaz, ikna olmasını da kolaylaştırır. Sunumların ofiste yapılması ve telefonda yapılmasının tercih edilmemesi başarı kriterlerinden bir diğeridir. Ancak kimi durumlarda müşteri uzak bir yerde olabilir. Bu gibi durumlarda da mail ve teknolojik kanallar devreye girer.

Bakımlı Gayrimenkuller

Müşterilerinizin ne için gayrimenkul sahibi olmak istediklerini doğru anlamanız gerekir. İnsanlar yatırım yapmak ve oturmak dışında prestij getireceği düşüncesiyle de mülk sahibi olabilmektedir. Niyetleri doğru anlamanız, onlarını dinlemekten geçer. Karşı tarafı dikkatle dinlediğinizde ve doğru sorular sorarak esas amaçlarını irdelediğinizde siz de bazı ipuçlarını elde edersiniz. Bu işlem, müşterinize doğru gayrimenkulleri sunmanız için gereklidir. Listenizdeki gayrimenkuller arasından uygun olmayanları eler, uygun olanları da en iyi şekilde sunmak için çalışmalara başlarsınız. Filtreleme yaparken satılma oranı yüksek olanları öne çıkarmanız gerekir. Onarım gerektirmeyen, her şeyiyle tam bir gayrimenkul, sizin sunumunuzu da güzelleştirecektir. Alım değeri olmayan gayrimenkullerin satışında yaşanan gecikmeler ise sizi başarısız gösterecektir. Sorunlu gayrimenkuller için yapacağınız sunumlar da daha az başarılı olacaktır.

Gayrimenkulün bulunduğu bölgenin bilgisi, fiyatları sunumda mutlaka ifade edilmelidir. Örneğin Denizli’de bir gayrimenkul için sunum yapılacaksa, çevreye dair de bilgi edinilmelidir. Piyasa analizi yapıldığında, yatırım amaçlı mülk sahibi olmak isteyenler bekledikleri yanıtı alabilmektedir.

Ürünü faydaları ile öne çıkarmanız gerekir. Buna çocukları olan bir aileyi örnek verebiliriz. Müşteriniz böyle bir aile ise onlara sunum yaparken çevredeki okullardan bahsedebilirsiniz. Okula yakın evleri, filtreleme yaparken öne çıkarabilirsiniz. Ya da ticari bir yatarım yapmayı düşünenlere işlek caddelerden bahsedebilirsiniz. Denizli’de yatırım yapmak isteyenlere, emlak danışmanı olarak bu gibi bilgeleri sağlayarak onları daha kolay ikna edebilirsiniz.

Beklenmedik Sorular

Siz danışman olarak başarılı bir sunum yapsanız da karşı tarafın kafasında soru işaretleri mutlaka kalır. Bütün sorulara emin şekilde cevap vermeniz gerekir. Her soruya yanıt verecek gibi hazırlanmanız, sizin yetkinliğinizi kanıtlar. Eve ilişkin aidat bilgilerini, çevredeki eğlence ve doğal park alanlarını bilmeniz size detay gibi gelebilir ama müşteri, ihtiyaçları doğrultusunda bu tarz sorular da yöneltebilir.

Sunum süresini doğru ayarlamak da önemli bir noktadır. Tüm sunumu 20 dakikada gerçekleştirmeniz gerekir ki müşteri dikkati dağılmadan sizi dinleyebilsin, kafasındaki sorular da minimuma insin. Durağan olmak yerine dinamik olmak her zaman daha iyidir.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98