Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_6mlsqj63vgve192np8tc4uqfe4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
2019 Yılı Gelişmeleri, Denizli Gayrimenkul Sektörünü de Etkileyecek » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
2019 Yılı Gelişmeleri, Denizli Gayrimenkul Sektörünü de Etkileyecek

2018 yılının ilk yarısında gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler arasında tapu harcının ve KDV oranının düşürülmesi yer alıyordu. Kamu bankalarının konutlarda kredi faiz oranlarını indirmesiyle birlikte, ülkemizin büyük firmaları kampanyalar gerçekleştirmişti. Bu girişimin ardından peşin ve konut kredili satışlarda yaşanan yüzde 20’lik indirim, sektörde önemli bir atılım sağladı. Bankaların düşük faizli desteği de buna eklendi ve Denizli, Antalya, İstanbul’da olmak üzere Türkiye’nin bütün illerinde gayrimenkul sektörü ivme kazandı.

Yabancılara Satışta Artış

Temmuz ve Ağustos aylarındaki konut kredisinin yüzde 2’nin üzerine çıkması, satışlarda kayıp getirdi. Bu durumda da yabancılara yapılan satışlar artmaya başladı. 2019 yılı geldiğinde ise gayrimenkul sektöründe bazı gelişmelerin yaşanacağı ön görülmekte. Pazarlamada ve satış işlemlerindeki yeni kurallar, bunlardan bazıları. Yabancıya yönelik konut satışlarında ise yine artışın olacağı beklentiler arasında. Türkiye’nin büyük şehirlerinde, özellikle de İstanbul’da yaşanan konut fiyat artışları, döviz hareketliliğinin ardından düştü. 2019 yılının yeni düzenlemeleri ve bu düşüş, yabancılara emlak satışını yine tetikleyecek.

Yeni Pazarlama Kampanyaları

Emlak sektöründe yaşanan gelişmelerden birisi de farklı pazarlama kampanyalarının uygulanması olacak. Bu kampanyalar Denizli de diğer illerde de uygulanabilir. Satın alırken müşterinin yaşadığı problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen kampanyalarda, danışmanlara da büyük görev düşecek. Müşterilerin beklentilerini karşılamaya yönelik hareket eden satış danışmanları Denizli ve diğer illerde zaten bulunmakta. Dolayısıyla kendisini geliştiren ve trendleri yakından takip eden danışmanların kazanacağı bir yıl olacak. Kampanyalarda geri bildirimlerin olmasına da özen gösterilecek. Müşterinin yalnızca ofiste değil sahada da doğru stratejileri alması için güncel satış kanalları uygulanacak. Bu noktada da hızlı iletişim ve beklentileri doğru belirleme devreye girecek. 2019 yılında ikinci el konutlarda fiyat düşüşünün devam edeceği de öngörülenler arasında.

Orta Vadeli Yatırımlar

Gelişen teknoloji kanallarını emlak pazarlamada da kullanmak, daha çok müşteriye ulaşmanın anahtarlarından biri. Dolayısıyla alıcıyı internet üzerinden tespit etmek de satışta başarıyı arttıran bir kriter. Bu noktada emlak danışmanlarına büyük bir görev düşüyor. Pazarlama trendleri ve gelişmelere hakim olan, yeni beklentileri bilen ve pazar araştırmasını da buna yönelik yapanlar, yeni yılda da kazanmaya devam edecek. İnşaat maliyetlerinin artışının henüz daire fiyatlarına yansımadığını da belirtmek gerek. Bu durumun da yatırımcıları harekete geçireceğinden söz edilebilir. Devam etmekte olan projelere yatırımcıların yatırım yapması muhtemelken, yeni pazarlama kampanyalarını doğru yöneterek müşterilere ulaşmak gerekir.

Ramazan Sakallı
Revizyon Gayrimenkul
Broker/Owner
0533 201 88 98