Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_3f24v775ndlefftu2ut33mvfu6, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Hiç düşündünüz mü, eviniz ne kadar satılabilir? » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Hiç düşündünüz mü, eviniz ne kadar satılabilir?

Satılabilirlik

 

Google da ‘’ev alırken dikkat edilmesi gerekenler’’ diye bir arama yapsanız, yüzlerce sonuçla karşılaşırsınız. Hepsi de hemen hemen benzer içerikte olan 5-10 maddeden ibarettir.. Aslında sizinde türetebileceğiniz içeriklerdir bunlar. Bugün çoğumuz geçmiş yıllara kıyasla daha bilinçli yatırımlar yapmaya gayret ediyoruz. Bu yatırımları yaparken  de kendimizce birçok araştırmalar yapıyoruz. Özellikle de içerisinde ailemizle yaşayacağımız evlerimizi alırken.

Ama maalesef bu araştırmaları yaparken en önemli noktayı gözardı ediyoruz. SATILABİLİRLİK…

Evin bir gayrimenkul yatırım aracı olduğunu, yıllar içersinde onu satmak zorunda kalabileceğimizi ve satışa çıkardığımız da , satılıp satılamayacağını çok da hesap etmiyoruz. O günün şartlarıyla, istediğimiz bölgede olması, kişisel beklentilerimizi karşılıyor olması ve etrafındaki birkaç emsal eve göre alınabilir fiyat aralığında olması bize yeterli geliyor. Oysa ki asıl gerçekle, yani SATILABİLİR olup olmadığıyla, yıllar sonra onu satmak zorunda kaldığımızda yüzleşiyoruz.

Kuşkusuz bir gayrimenkulü satılabilir kılan birçok faktör vardır, ancak bunlar sizin kişisel beklentilerinizden çok daha farklı kriterlerdir. Profesyonel bir Gayrimenkul Danışmanı, uzmanı olduğu bölgede ki Satılabilir veya Satılamaz konutları rahatlıkla ayırt edebilir.  Bölgenin değerlenme ivmesini ve yönünü,  3-5-10 yıl sonraki pazar durumu projeksiyonunu ve bölgenin demografik yapısı gibi daha birçok konuyla iligli fikir yürtebilir. Dolayısıyla alacağınız eve sizden farklı bir gözle bakar ve bu konuda size Danışmanlık hizmeti verir. Belki de çoğumuzun ömrü boyunca 1 veya 2 defa aldığı ve yıllarca çalışıp biriktirerek yaptığı bu yatırıma en doğru kararı vermenizi sağlar.

RE/MAX Revizyon olarak ; her biri eğitimli, donanımlı ,yetkin ve bölgesinde uzman 20 Gayrimenkul Danışmanıyla, sizlere bu zorlu süreçte Danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ve inanıyoruz ki ; her ailenin  bir doktoru , bir avukatı olduğu gibi güvenebileceği Profesyonel bir Gayrimenkul Danışmanı olmalıdır.

Mesut Kabakoğlu

RE/MAX Revizyon 

Satış Koçu/Eğitmen

0258 3730200