Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_7b39qs1ecu0j5eik0i056mlua3, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
GAYRİMENKUL PROJESİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE PAZARLAMA » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
GAYRİMENKUL PROJESİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE PAZARLAMA

Bir gayrimenkul projesi gerçekleştirirken göz ardı edilmemesi gereken ve bir projenin olmazsa olmazı olan en önemli konu Profesyonel Pazar Araştırmasıdır. Bu durum günümüzde oldukça fazla göz ardı edilmekte bu da çok ciddi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.

Satılabilir projeler geliştirmek için bu Pazar araştırması bize;

-İhtiyaç tespiti

-Lokasyon

-Hayat tarzı beklentisi

-Ödeme gücü

gibi soruların cevaplarını verebilmelidir. Bu süreçte projenin gelişimini etkilemeyen ancak nedense en önemli kritermiş gibi görülen etken ise mevcut arsanın yapısı olmaktadır. Projeler Pazar araştırması sonuçlarına göre geliştirilmesi gerekirken tek etken arsanın büyüklüğü ve sığdırılabilir daire sayısı olarak gelişmektedir. Yanlış ürün ve/veya yanlış konsept projenin başarısız olmasına ve satışının ciddi oranda düşmesine neden olur.

 Denizli’de yaşayan insanların beklentileri diğer illere göre farklılıklar gösterir. Hatta Denizli'nin her bölgesi için tespit edilen yaşam tarzı ve o projeden beklentiler de farklılık gösterir.  Saltak ve Sıra Kapılar bölgesinde oturan müşteri kitlesinin beklentisiyle Servergazi’de oturan müşteri kitlesinin beklentisi farklı olabilir. Şemikler’de oturan müşteri kitlesiyle Karahasanlı’da oturan müşteri kitlesinin beklentisi farklı olabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken hedef kitlenin tespitinin ve beklentilerinin gerçek anlamda farkına varabilmektedir. Bu beklentiler ve lokasyon, maximum ve minimum birim metrekare fiyatlarını belirleyen en önemli faktördür. Bir proje her kesime hitap edemez. Mesela bekârlara hitap edecek proje ile ailelere hitap edecek projeler aynı olamaz. İşadamına hitap edecek proje ile bir emekliye veya bir memura hitap edecek proje aynı olamaz. Hedef kitle öğrencilerse bunlara hitap edecek proje daha farklı olmalıdır. Netice itibariyle her kesimin beklentileri, yaşam tarzları, bütçeleri çok farklı olduğundan projelerinin de farklı olması gerekir.

Yapılan en büyük hatalardan bir diğeri ise taklit projeler üretmektedir. Zaten sınırlı olan talebin taklit projelerle daha da düşürülmesi, satılabilirliği önemli ölçüde etkilemektedir. Fiyat ve değer dengesini iyileştirmenin en iyi yolu farklılaşmak ve fark yaratmaktır. Kaldı ki bir gayrimenkul projesini hayata geçiren inşaat firmalarının sattıkları, demir ve betondan ziyade bir yaşam planı ve bu planın işletilmesi hizmetidir. Ve bir projeyi değerli kılan da bu hizmettir.

 Projenin işletilmesi sürecinde de detaylı ve gerçekçi çözümlerin oluşturulması, proje hayata geçtikten sonrası için belirsizlikleri en aza indirger ve dolayısıyla güven ve itibarın oluşmasını sağlar. Bu anlamda satış sonrası hizmetin de var olması bur durumu perçinler.

 Maalesef birkaç maddeyle saydığımız ve daha sayabileceğimiz bazı kriterlere uyulmadığından “Talebi Olmayan Ürün Tipleri” ve “Etkin Olmayan Ürünler” piyasaya çıkmaktadır.

Bir projenin üretim şekli ve tasarımı mimar ve mühendislerin görevi olmalı ancak projenin satılabilir unsularını ortaya koymak Pazarlama Uzmanlarının görevi olmalıdır.

Kısacası; satış sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar

*Bilgili ve eğitimli satış ekibi

*Alternatif satış kanallarının oluşturulması

*Doğru reklam planlaması ve algı yönetiminin sürekliliği

-Hedef bazlı satış stratejisinin oluşturulmasıdır.

 

Mesut Kabakoğlu

Denizli RE/MAX Revizyon

Gayrimenkul Danışmanı

0531 467 14 79

Telefon: 0258 373 02 00

 

ETİKETLER: Gayrimenkul Projesinin Geliştirilmesi ve Pazarlama, Şemikler , Yenişafak Karahasanlı, Üçler Bölgesi, Akkonak, Karaman, Kiremitçi, Servergazi, Çamlık Bölgesi, Selçuk Bey, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon, Mesut Kabakoğlu