Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_udek06a26mn7nugq8u9iun7af1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
DENİZLİ'DE KONUT KREDİSİ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
DENİZLİ'DE KONUT KREDİSİ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Özellikle son yıllarda cazipleşen konut kredileri insanları ev almaya teşvik etmektedir. Uygun kredi faizleri sayesinde insanlar ev alıp taksitini ödemeyi, kira ödemeye tercih etmektedirler. Yani kira ödeyeceğime ev kredisi öder ev sahibi olurum mantığı yaygınlaşmaktadır. Topluma baktığımızda her kesimden insan kredi ödeyerek ev sahibi olmaktadır. Ancak bu konuda dikkat edilmesi, gözden kaçırılmaması gereken önemli noktalar vardır.
Ev Seçimi
Konut kredisi seçmeye karar verdiyseniz ilk olarak işe alacağınız evi seçmekle başlamalısınız. Bütçenize uygun aradığınız özelliklerde ev bulmak sizi biraz uğraştırabilir. Çekeceğiniz kredinin çok üstünde evlere bakmak doğru olmaz. Çünkü her bankaya göre miktar değişse de genel itibarıyla gelirinizin %60 ına kadar kredi çekebilirsiniz. Ayrıca evin ekspertiz değerinin %80 ini kredi olarak alabilirsiniz. Yani %20 lik kısmı biriktirmiş olmanız gerekiyor. 
Kredi Notu
Bankadan kredi çekerken bankaların en çok dikkat ettikleri nokta kredi notunuzdur. Daha önce ödemediğiniz kredi ya da kredi kartı borunuz vb varsa kredi notunuz düşük olacaktır. Böyle bir durum yoksa kredi notunuz yüksektir. Bu da bankanın size yeşil ışık yakmasında önemli bir belirleyicidir. 
Bankada Hesap Açma
Ev almayı düşündüğünüz andan itibaren birikim yapmaya başladıysanız elinizdeki birikiminizi -miktarı önemli değil- kredi çekmeyi düşündüğünüz bankada hesap açıp yatırabilirsiniz. Bu kredi alımında işinizi kolaylaştıracak bir durumdur.
Hangi Bankayı Seçmeliyim?
Peki kredi çekmek için en uygun banka hangisidir? Hangisini tercih edeceğiz? Bu soruya cevap bulmak için kredi faiz oranlarını karşılaştırın. İnternet ortamında bu konuda yardımcı olacak siteler mevcut. Yapılan düzenleme ile bankaların “dosya masrafı”  adı ile aldıkları ücret kalksa da farklı isimlerle alınan ücretler iyi araştırılmalıdır. Kredi faiz oranı düşük olabilir ama ekstra masraflarla bu oran daha yükseğe de çekiliyor olabilir. Her ne kadar bankaların sabit kredi faiz oranları olsa da unutmayın ki her alışverişte olduğu gibi kredi alışverişinde de pazarlık pek çok kapıları açabilir. Sıkı bir pazarlıkla bu aranı biraz daha aşağıya çekmeniz mümkündür. Bu noktada devreye gayrimenkul danışmanlık firmaları girmektedir. Uzmanlık alanı konut pazarlama olan gayrimenkul danışmanınız size bu konuda da fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bankaların ilgili departmanıyla siz de görüşüp pazarlık yapabilirsiniz elbette. Ancak gayrimenkul danışmanları bankalara sürekli müşteri götürürler. Onların araya girmesiyle göreceksiniz ki daha güzel sonuçlar alacaksınız. Biz Denizli’de Remax ekibi olarak defalarca bu konuda müşterilerimize yardımcı olduk. Hatta ödeme planlarını beraber hazırlayıp bu konuda da yol gösterdik. 
Evin Durumu
Evin özellikleri yani bölgesi yaşı depreme dayanıklılığı gibi kriterler ekspertiz raporunu olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Hatta ekspertiz raporu sonucu kredi verilmeyen evler bile olabilmektedir. Bu noktada isabetli seçim yapmış olmanız önemli. Aksi halde bu durum size zaman kaybettirecektir.
Kredi Konusunda Doğru Seçim
Bankalar ev, araba, ihtiyaç kredileri ile ilgili farklı seçenekler sunmaktadır. Burada önemli olan iyi hesaplama yaparak en uygun ödeme planı ile en karlı krediyi seçmenizdir. Peşinat miktarınız fazlaysa alması daha kolay olan ve ayrıca masrafı olmayan ihtiyaç kredisi ile de açığı kapatıp daha karlı çıkabilirsiniz. Seneler geçtikçe azalan veya artan kredi çeşitlerinin de olduğunu hiç bir zaman unutmayın. Ramazan Sakallı olarak bendeniz aynı zamanda mortgage brokerlık sertifikasına sahibim ve sizlere konut kredileri hakkında ücretsiz yardımcı olabilirim.
Ödeme Planı
Size bankalar farklı ödeme planları sunacaktır. Konut kredileri genellikle uzun vadeli kredilerdir. Krediye başvuran kişilerin sadece birkaç aylık bütçe durumunu göz önüne bulundurup ödeme planı yapmaları son derece yanlıştır. Olası sürpriz giderlere hazırlıklı olunmalı bu konu geniş çaplı düşünülmelidir. Aksi halde ödemelerinizde yaşayacağınız bir aksilik kredi notunuzu düşürecek ileride olası banka işlemlerinizde de karşınıza çıkacaktır.
Konut kredilerinde eşin de çalışıyor olması bankalar tarafından önemli bir avantaj olarak görülmektedir. 
Bütün takipçilerimin aileleriyle mutlu yaşayabilecekleri gönüllerindeki konuta kavuşmasını dilerim.

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

0533 201 8898

 

ETİKETLER: Denizli'de konut kredisi, konut kredisi alırken dikkat edilecek noktalar, Denizli’de Daire Alımı, Denizli’de Daire Satımı, Denizli Gayrimenkul, Denizli’de Satış Danışmanı, Denizli’de Müşteri Potansiyeli, Denizli’de Arsa Alım Satımı Denizli’de Gayrimenkul Pazarlama,  Denizli’de Daire Fiyatlandırma, Denizli’de Doğru Satış Teknikleri, Denizli Remax Revizyon