Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_fmpu7q0fmd8tmko8pipvsopgi4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Doğru Portföy Oluşturmanın Sırları » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Doğru Portföy Oluşturmanın Sırları

Ofise erkenden geliyorsunuz. Neredeyse bütün gün ordasınız ama tek satış yapamıyorsunuz. Vahiy bekler gibi oturup müşteri beklemeye devam ederseniz yakın bir gelecekte satış yapmanız da zor görünüyor. Bahaneniz her zaman hazır. Denizli’de gayrimenkul işi zor, ekonomik kriz var, şartlar müsait değil vb liste uzayıp gidiyor… Her şeyden önce şunu unutmamak lazım iyi bir emlak danışmanının “ama”sı “fakat”ı olmaz.  Her zaman dediğim gibi “Denizli’de emlak sektörü bitmeden emlak danışmanın işi bitmez. Denizli’de bir tek ev bile satılsa neden benim danışmanlarım satmasın”

Bir danışmanın en büyük sermayesi iyi bir portföy hazırlamaktır. İyi bir portföy nasıl hazırlanır bir göz atalım

Başarılı Portföy için Neler Yapmalıyız

1-Çevreniz sizin emlak danışmanı olduğunuzu bilsin. Adeta adınızla işiniz yan yana anılsın. Gayrimenkul denince ilk akla siz gelin ki çevreniz emlakla ilgili bir durumda ilk sizi arasın.

2-Müşteri sizi internet ortamında araştıracaktır. Bu yüzden kendinize ait web siteniz olsun. Belki de bu bilgisayar başında sahibinden satış ilanları arayıp durmaktan daha çok işinize yarayacak.

3-Aktif bir sosyal hayatınız olsun. Davet, açılış, düğün, her türlü sosyal ortama girin. Mümkün olduğunca çok insanla tanışın. Bu ortamlarda sözü emlak sektörüne getirin. Ancak bunun için kendinizi çok iyi yetiştirmiş olmalısınız, piyasayı, sektördeki gelişmeleri, yenilikleri çok iyi takip ediyor olmalısınız ki insanları çekim alanınıza alın. Aksi durumda kimse sizi önemsemeyecektir.

4-Yerel gazete, internet ilanlarını taramaya başlayın. Sadece ilanlara bakmak yetmez elbette. Emlak ne kadar zamandır satışta, ziyaretçi sayısı vb size emlak hakkında ipuçları verecektir.

5- Portföy Çalışmasının en önemli kısmı ofis dışı çalışmadır. Oturduğunuz yerden asla bölgenize hâkim olamazsınız. Bölgenizi karış karış gezmeli, manavı, bakkalı berberiyle iletişim kurmalısınız. Bölgenizdeki satılık arsa, ev, dükkan ne varsa keşfedip bölge çalışması yaptıktan sonra iyi bir portföy hazırlamaya başlayabilirsiniz.

O bölgedeki satışta olan emlağın konumu, sokağı, caddesi, çevresine göre avantaj dezavantajı bilmeniz gereken önemli noktalardır. Tüm bunları bilerek emlak sahibiyle görüşmeniz sizin için önemli bir artıdır.

6-Sadece emlak araştırmak iyi bir emlak profesyoneli için yetersizdir. Yaptığınız inceleme neticesinde gerekebilecek tamir, bakım, onarım ihtiyaçlarını giderecek firma sahipleriyle de iletişim halinde olmalısınız.

7-iyi bir portföy oluşturmak istiyorsanız bölgenizde hastane, okul vb den kaynaklanan hareketli dönemleri (tayin dönemi, okul dönemi gibi) iyi bilmelisiniz. Bunları takip etmeniz portföy stratejinize katkı sağlayacaktır.

8- En önemli kısımlardan biri portföyünüzü oluşturduktan sonra hedef kitlenizi doğru gayrimenkulle eşleştirmektir. Müşteri potansiyelini(gelir durumu vb) iyi tanımalısınız. Aksi halde bütün çalışmanız boşa gidebilir.

9-Bir diğer husus da zaman ve enerjinizi planlı harcamanızdır. Porföyünüze koyduğunuz ya da koymak istediğiniz emlakları kategorilere ayırıp aciliyet planı ve hangi emlak hangi mevsim gider değerlendirmesini yapıp faaliyete geçmeniz en doğrusu olacaktır.

 

 

Ramazan SAKALLI

Denizli Remax Revizyon

Broker/Owner

 

ETİKETLER: Denizli emlak, Denizli gayrimenkul, Denizli emlak danışmanı, Denizli satılık daire, Denizli gayrimenkul danışmanı, Denizli gayrimenkul eğitimi, Denizli satılık dükkan, Denizli ev arsa portföyü