Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/alt-php54/sess_pd44m7qt0l51m0beopof3e84i6, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/denizlideemlak/public_html/db/baglan.php on line 4
Yer Göstermede Dikkat Edilecek Hususlar » Blog | RE/MAX Revizyon - Denizli
Yer Göstermede Dikkat Edilecek Hususlar

Emlak Sektörü insanların mantığına hitap eden bir alan gibi görünse de aslında öncelikle insanların duygularına hitap eder. İnsanlar satın alma işine mantığıyla karar verir ancak duygularıyla neticelendirirler. İşte emlak profesyonelleri de hatayı en çok burada yaparlar. İnsanların duygularına hitap ettiklerini unutup başarısız olurlar.
Emlak danışanı ev gösteriminde otomatiğe bağlamış moda mod evin özelliklerini sayıyorsa, müşteriyi büyülenmiş gibi çekim alanına alamadıysa kendine yeni bir iş bakma vakti gelmiş demektir. 
Etkili Sunum Nasıl Yapılır?
1-Öncelikle insanlarla iletişim beceriniz çok iyi olmalı, bu konuda eksikleriniz varsa kendinizi geliştirmelisiniz.
2- Siz emlakçı değilsiniz emlak profesyoneli olma yolunda iyi bir emlak danışmanısınız. Her işte olduğu gibi bu konuda da kendinizi geliştirmek için iyi bir eğitim almalısınız. Şu anda bu yazıyı okuduğunuza göre kendinizi geliştirmek için çaba sarf etmeye başladınız demektir. En büyük yatırım kendinize yaptığınız yatırımdır. Kendi gelişiminize, vizyon sahibi olmanıza katkı sağlayacak eğitimlere yatırım yapmalısınız. Mesela Bu konuda Remax Revizyon gibi, gayrimenkul alanının bir numarası olmuş köklü şirketlerin eğitim fırsatlarını takip edip katılmalısınız. 
3-İnsanları ve o insanlarda hangi duygu tipinin ağır bastığını iyi tanıyın. Mesela bazı insanlar daha içe kapanık, utangaç başkalarının hakkında ne düşündüğünü önemseyen duyguları ağır basar. Bu tip insanlar “Şimdi burayı almazsam ayıp olur, kaybetmiş olurum, paramın olmadığını düşünürler” şeklinde düşünebilir. Başka bir insanda kıskançlık duygusu hakimdir. “Şimdi burayı almazsam başkasına kaptırabilirim” diye düşünür. Danışman müşteride hangi duygu tipinin ağır bastığını keşfedip o duygu tipiyle içsel bağ kuracak bir sunum yapmalıdır.
4-Çevrenizde, televizyonda, internet ortamında bütün reklamlar ilgi alanınız olmalıdır. Çünkü bu reklamlarda insanlar çok iyi analiz edilmiş, satın alma dürtüsünü öne çıkarmanın yolları ortaya konulmuştur. Bir bisküvi reklamı, bir deterjan reklamı size çok şey öğretebilir. Mesela meyve suyu reklamında çocuğuna katkısız meyve suyu içiren bir anne varsa, iyi anne olmak için çocuğuma katkısız meyve suyu içirmeliyim, sağlıklı beslemeliyim onu almassam iyi anne olamam mesajı tüketicinin bilinçaltına gönderilir. İyi bir emlak danışmanı gayrimenkulün nasıl reklamını yapacağını çok iyi bilmelidir.
5-Kendinizde varsa olumsuz yönler bir an önce değiştirin. Başarılı olmak için işe kendinizden başlamalısınız. Müşteri görüşmesine geç giden bir danışman önce bu zaafını yenmelidir.
6-Kendinizi önemseyin. Başarıyı yakalayacak olan sizsiniz. Yani elinizdeki en büyük sermaye yine kendinizsiniz. Yaptığınız işe tam konsantre olmalısınız. Akıllı bir emlak danışmanı iki müşteri arasına az da olsa küçük bir boşluk koyarak, kendine diğer müşteriye odaklanıp adapte olacak zamanı tanır. 
Sonuç olarak gayrimenkul danışmanının iyi bir sunum yapması için işi bütün yönleriyle ele alıp stratejik hareket etmesi, elindeki bütün argümanları sonuna kadar değerlendirmesi şarttır.